Marktleider in innovatieve totaaloplossingen voor tuinbouwbedrijven over heel de wereld

Metazet FormFlex; van bescheiden specialist tot autoriteit in horticultuur op 5 continenten

Om aan de mondiale vraag naar voedsel te kunnen voldoen, zijn slimme oplossingen en geavanceerde technieken nodig. Grondstoffen zijn tenslotte schaars en de vraag naar voedsel neemt wereldwijd nog altijd toe. Sinds de oprichting in 1978 zijn wij hier bij Metazet FormFlex (toen nog alleen onder de naam Metazet) dagelijks actief mee bezig.  Continu proberen wij de beste toepassingen te bedenken en de bijbehorende systemen en materialen te ontwikkelen voor kwekers, installateurs en kassenbouwers. Altijd weer met nieuwe uitdagingen om van de kasinrichting en de interne logistiek een succesverhaal te maken.

Dit begon allemaal vanaf een bescheiden kantoor van 360 men met 6 man personeel en is uitgegroeid tot een bedrijfslocatie van 17.200 m2 en 75 medewerkers anno nu, alleen al op het hoofdkantoor in Wateringen (Nederland). Deze enorme bedrijfsruimte is nodig omdat alles van ontwerp, productie en onderhoud in eigen huis plaatsvindt. Inmiddels is dat verder uitgegroeid tot meerdere kantoren verspreid over de wereld, waar vanuit wij wereldwijd onze klanten bedienen. Door de opgedane kennis in ruim 40 jaar tijd, de intensieve samenwerkingen met onze klanten en de behaalde successen over 5 continenten, is Metazet FormFlex een ware autoriteit in de horticultuur geworden.

Metazet FormFlex medewerkers
Vakwerk Metazet FormFlex
Werken bij Metazet FormFlex

De groei als totaalpartner naar de positie van marktleider in de tuinbouw, is tot stand gekomen door de focus te leggen op 3 speerpunten:

1. Samenwerken

De samenwerking met onze klanten was zeer belangrijk geweest in ons ontwikkelingsproces en dat is het nog steeds. Onder samenwerken verstaan wij bij Metazet FormFlex:

 • Luisteren naar de klant
 • Overleggen met de klant
 • Ontwerpen met de klant
 • Installeren bij de klant
 • Leren van de klant

Juist door deze intensieve samenwerking vindt er onderling veel kennisoverdracht plaats en worden we door het bundelen van deze krachten alleen maar beter en slimmer door en met elkaar. Een bekende uitspraak die wij hiervoor vaak hanteren is dan ook: Growing together!

2. Leren

Leren is een continu proces wat in de tuinbouw ook nodig is om voorop te blijven in de markt. Ondanks ruim 40 jaar ervaring zijn we dus nog lang niet uitgeleerd! De eerdergenoemde samenwerking maakt hier een essentieel onderdeel vanuit. Wij leren welke behoeften er spelen in de branche en bedenken samen met de klant hier nieuwe concepten voor.

Groot voordeel hierbij is dat wij alle expertise in huis hebben en daarom snel kunnen schakelen van ontwerp naar ontwikkeling en ten slotte naar verbetering. Wij hebben dan ook een eigen ontwerpstudio en productieafdeling. Hierdoor houden wij volledige controle over het proces en is ook de klant gebaat bij de snelheid die wij hierin kunnen bieden.

3. Resultaatgericht denken en handelen

Onze klanten zijn resultaatgericht en bij Metzet FormFlex denken en handelen wij op diezelfde manier. Dat zorgt voor een perfecte match! Deze ‘Westlandse’ manier van aanpakken zit nu eenmaal in onze DNA en dat zorgt ervoor dat onze neus altijd dezelfde kant op staat als die van onze klant. Deze manier van werken resulteert o.a. in:

 • Een duurzame en milieubewuste aanpak
 • Betere grip op groeiomstandigheden
 • Ergonomische en veilige werkomstandigheden
 • Minder verspreiding van ongedierte en ziektes
 • Betere en snellere manieren van oogsten
 • Optimale opbrengst

Kortom, wij innoveren samen met de klant en leveren precies waar behoefte naar is in de tuinbouwsector!

Wilt u ook samen groeien en innoveren met Metazet FormFlex?

Laat uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.

* verplichte velden