Second Skin: Efficiënte en hygiënische upgrade voor het teeltsysteem van kwekers

Second Skin: Efficiënte en hygiënische upgrade voor het teeltsysteem van kwekers

Metazet FormFlex presenteert met trots haar nieuwste innovatie genaamd ‘Second Skin’. Deze nieuwe technologie biedt kwekers een geavanceerde upgrade voor hun teeltsysteem waarmee de productiviteit wordt verhoogd en de hygiëne in de kas gewaarborgd.

Productiviteit en hygiëne zijn van essentieel belang binnen de tuinbouwsector. Kwekers streven bij elke teeltwissel naar een schone kasomgeving waarin algen, schimmels en virussen zo min mogelijk de ruimte krijgen om zich te nestelen. De afgelopen jaren zijn schoonmaakprotocollen dan ook flink geïntensiveerd, wat heeft geleid tot verhoogde werkdruk én kosten voor kwekerijen.

Metazet FormFlex begrijpt het belang van een teeltsysteem dat deze hygiënische werkwijze ondersteunt. Zo is het jaarlijks afdekken en verwijderen van bijvoorbeeld een folie over de teeltgoten een arbeidsintensief proces dat bovendien veel afval oplevert. Daarom heeft Metazet FormFlex een alternatief ontwikkeld: de Second Skin. Dit is een speciaal ontwikkelde en geoctrooieerde kunststof toplaag die de teeltgoot volledig omsluit en afschermt. De harde, voorgevormde toplaag kan niet plooien; hiermee wordt een goede waterafvoer gegarandeerd.

De Second Skin is ontworpen met een extra gladde finish, waardoor hechting van algen en kunstmest nihil is. Het materiaal is impactbestendig en beschikt over de hoogste UV-bestendigheidsklasse en gaat daardoor jaren mee. Bovendien kan het met hogedruk en gangbare reinigingsmiddelen worden behandeld, waardoor de hygiëne eenvoudig gehandhaafd wordt.

De voordelen van Second Skin zijn talrijk:

  • Upgrade bestaande teeltgoten met vele jaren
  • Bestand tegen gangbare reinigingsmiddelen en hogedruk
  • Efficiënt en in de kortst mogelijke tijd op locatie geproduceerd met onze mobiele profileermachine
  • Op maat gemaakt met naadloze aansluiting voor elk teeltsysteem
  • Gladde finish, waardoor algen en kunstmest nauwelijks aanhechten
  • UV- en impactbestendig materiaal
  • Voedselveilig
  • 100% recyclebaar

Meer informatie over de Second Skin leest u hier.