Nieuwe besturing voor het Hanging Basket Systeem

Ontwikkeling Hanging Basket Systeem

Sinds het eerste Hanging Basket systeem 15 jaar geleden werd ontwikkeld, waarbij het (vloer)kettingbaansysteem de basis vormde, is het Hanging Basket systeem van Metazet FormFlex geëvolueerd tot een multi-inzetbaar transportsysteem dat door het gebruik van standaard elementen door de kweker tegenwoordig zelf geïnstalleerd kan worden. Dit maakt het systeem zeer flexibel, waardoor het vele vormen kan aannemen en geschikt is voor vrijwel alle nieuwe en bestaande kassen. Bovendien kan de baan ook draaiende zakken, waardoor alle werkzaamheden aan de tweede teeltlaag op één plek zijn te verrichten. Door middel van diverse opties, zoals verlaagd ophangen en hulpliggerconstructies, kan maximaal gebruik gemaakt worden van de beschikbare ruimte. Zo heeft de ontwikkeling van het Hanging Basket systeem o.a. ook geresulteerd in een flinke arbeidsbesparing.

 

Direct vanuit voorraad leverbaar

De evolutie van het Hanging Basket systeem naar een transportsysteem met standaard elementen, heeft er eveneens voor gezorgd dat bestellingen niet meer hoeven te worden afgehandeld als maatwerk. Met de huidige samenstelling van elementen kan de kweker in elke situatie zelf de gewenste hangbaan realiseren. Hierdoor kunnen van de verschillende elementen voorraden worden bijgehouden, waardoor het Hanging Basket systeem tegenwoordig direct uit voorraad leverbaar is.

Nieuwe besturing

Inmiddels zijn wereldwijd al ruim 1000 Hanging Basket systemen geïnstalleerd. Dit heeft veel waardevolle feedback opgeleverd en daar is Metazet FormFlex mee aan de slag gegaan. De nieuwste ontwikkeling is een metamorfose van het besturingssysteem met veel oog voor ‘overzichtelijke displays’ en ‘eenvoudige bediening’. Dit heeft o.a. geresulteerd in een vernieuwd watergeefschema, verbeterde snelheids- en olie-instellingen en aanvullende opties zoals ‘twee teeltlagen’, ‘water by weight’ en ‘sectie-indeling door middel van RFID’ (voor wanneer meerdere plantvariaties in één baan hangen). Met deze nieuwe besturing probeert Metazet FormFlex nóg meer flexibiliteit te leveren voor de verschillende behoeftes in de tuinbouw.

 

Cultivate’20 Virtual

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de nieuwe besturing of over het Hanging Basket systeem zelf? Metazet FormFlex heeft een digitale stand bij de online variant van ‘Cultivate’20’. Cultivate’20 Virtual vindt plaats vanaf 13 t/m 16 juli en biedt o.a. verschillende educatieve presentaties en gelegenheden om digitaal te netwerken en in contact te komen met diverse exposanten.