Introductie autonoom M-Flex systeem tijdens Fruit Logistica

Deze week, van 5 tot en met 7 februari, is het weer tijd voor de Fruit Logistica in Berlijn. Op dit jaarlijks terugkerende evenement is ook Metazet FormFlex weer van de partij, met dit keer o.a. een productintroductie van het nieuwe autonoom opererende M-Flex systeem. 

 

M-Flex maakt inductiedraad overbodig

Het M-Flex systeem is een afgeleide van het al bekende M-Track systeem waarmee automatisering van het interne transport via een inductiedraad wordt gerealiseerd. Het grote verschil is echter dat bij de M-Flex variant de inductiedraad overbodig is. Het M-Flex systeem werkt namelijk volledig autonoom en is daardoor zeer flexibel in het uitzetten en aanpassen van de gewenste routing. Doordat er geen aanpassingen nodig zijn in de werkomgeving, is het systeem eveneens zeer snel te implementeren. Dus geen freeswerk meer voor het plaatsen van de inductiedraad en ook geen kans op breuken in het draadwerk.

Unieke manier van navigeren

Het M-Flex systeem hanteert een unieke manier van navigeren om zijn weg te vinden binnen het bedrijf. Door deze nieuwe manier van navigeren heeft het M-Flex systeem geen herkenningspunten meer nodig om zich heen en werkt dus zelfs uitstekend bij een continu veranderende omgeving. Gecombineerd met het ‘Traffic Management’ als onderdeel van het systeem, waarmee wordt bepaald waar de voertuigen rijden, waar ze naartoe moeten en wie er voorrang heeft als ze elkaar tegenkomen, kan het verkeer vanaf één centraal punt tot in de puntjes worden geregeld. Kortom, het woord ‘flex’ in de naam M-Flex is duidelijk gebaseerd op het zeer flexibele karakter van dit systeem.

Hal 8.1 stand A28

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het autonome M-Flex systeem? Bij Fruit Logistica zijn de medewerkers van Metazet FormFlex en de M-Flex te vinden in Hal 8.1 bij stand A28.