Metazet FormFlex installeert het teeltgootsysteem in Laixi

Metazet FormFlex installeert het teeltgootsysteem in Laixi

Deze week is ons lokale team begonnen met de installatie van het Laixi-project. Dit is een 12ha grote hightech kas in de provincie Shandong, China. Door reisbeperkingen is het onmogelijk om de technici uit Nederland te regelen. Gelukkig hebben we ons lokale team dat de teeltgoten ter plaatse kan produceren met de bekende Metazet FormFlex kwaliteit. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de planning niet wordt beïnvloed door de huidige COVID-19-crisis en kunnen we onze klant China Triumph International Engineering Co., Ltd. optimaal ondersteunen.

Lokaal team

“5 jaar geleden zijn wij al begonnen om ons eigen Chinese team van engineers op te leiden. Het was geen gemakkelijke taak om alle projecten zelfstandig te draaien met de Metazet FormFlex kwaliteit. Na lange training in Nederland en China en meer dan 1000 km teeltgoten gedraaid te hebben, kan ons lokale team alle projecten volledig zelfstandig uitvoeren. Hierdoor zijn wij veel flexibeler geworden en is de planning een stuk zekerder in deze lastige periode. Zo kunnen we de kassenbouwer, maar ook de eindklanten zoveel mogelijk ontzorgen”, aldus Eelco over de weg die zij hebben afgelegd om het doel van een lokaal team te bereiken en wat dit hen heeft opgeleverd.

Lokale productie

Ook het hebben van een eigen productieafdeling in China heeft volgens Eelco grote voordelen in een tijd waar lockdowns aan de orde van de dag zijn. “Door hier een eigen productieafdeling te hebben, kunnen wij ook bij een eventuele lockdown of problemen met containertransport toch makkelijk schakelen om de eventuele productieproblemen op te lossen. Deze flexibiliteit heeft zich tot nu toe al meermaals bewezen.”

 

COVID-19 in China

Vanwege de COVID-19 uitbraak wereldwijd zal het de komende maanden steeds lastiger worden om Nederlandse engineers de projecten in China uit te laten voeren. Vanwege de verbeterde situatie in China, maar de verslechterde situatie in Europa en Amerika heeft China de grenzen gesloten. Vluchten zijn gecancelled en China laat op dit moment geen buitenlanders meer toe.