De slimme oplossing voor efficiënte verwarmingsbuiskoppelingen in kassen

MetaFIT: verwarmingsbuizen verbinden zonder lassen

Efficiëntie is essentieel in de wereld van kassenbouw en -inrichting. Elke fase van het proces moet zorgvuldig worden overwogen om de bouwtijd te verkorten en de logistiek te stroomlijnen. Daarom introduceert Metazet MetaFIT: een innovatieve oplossing voor het verbinden van verwarmingsbuizen in kassen. MetaFIT maakt gebruik van coniciteit om een sterke, waterdichte verbinding te maken zonder lassen.

Het lassen van verwarmingsbuizen is traditioneel gezien een arbeidsintensief en specialistisch proces. Bovendien moeten de buizen al vroeg in het bouwproces worden gelast, wat beperkingen geeft aan de zijde van logistiek en installatie. MetaFIT biedt een snellere en minder gespecialiseerde aanpak, waardoor de planning van kassenbouwprojecten aanzienlijk kan worden verkort.
Een groot voordeel van MetaFIT is, dat het lassen niet langer aan het begin van het bouwproces hoeft te worden uitgevoerd. Hierdoor kunnen de buizen pas in de laatste fase van de bouw worden geplaatst, wat logistieke voordelen oplevert. Bovendien verbetert MetaFIT de veiligheid op de bouwplaats door het elimineren van brandgevaar door het lassen.

Uitgebreide belastingproeven bewijzen dat MetaFIT net zo effectief is als een las. Het systeem blijkt  in de praktijk  volledig waterdicht te zijn, zelfs wanneer het wordt belast met dezelfde belasting gedurende meer dan 25 jaar. Als gevolg hiervan kunnen kassenbouwers zelfs in extreme omstandigheden vertrouwen op de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de MetaFIT-verbinding.

MetaFIT is oorspronkelijk ontwikkeld voor buizen van Ø51 mm, maar is nu ook beschikbaar voor buizen van Ø63,5 mm. Het systeem kan ook worden aangepast voor zowel grotere als kleinere buisdiameters, waardoor het een flexibele oplossing is voor verschillende kassenprojecten.
MetaFIT kan gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande verwarmingssystemen, aangezien het wordt geleverd met een scala aan eindstukken en appendages.

De mogelijkheid om de buiseinden op locatie voor te bewerken, is een ander voordeel van MetaFIT. Hierdoor kunnen buizen over de hele wereld worden verkregen en geïnstalleerd, wat logistieke uitdagingen reduceert. De voorbewerking, waaronder het aanbrengen van een een solide coating, kan worden uitgevoerd door de partner van Metazet FormFlex, Spuitbedrijf R. van der Horst, wat verdere efficiëntie en kostenbesparingen oplevert.

Een team gekwalificeerde Metazet-experts kunnen worden ingezet om te zorgen dat de MetaFIT’s probleemloos wordt geïnstalleerd. Met behulp van onze experts is uw kasverwarmingssysteem snel operationeel.

MetaFIT verlegt de grenzen van conventionele verwarmingsbuiskoppelingen in kassen. Met deze innovatie verbetert Metazet kasinrichting, waardoor kassenbouwers en kwekers profiteren van een efficiëntere en duurzamere methode.

De voordelen van MetaFIT zijn:            

  • Koppelen zonder lassen
  • Net zo sterk en waterdicht als een lasverbinding
  • Grote tijdswinst in bouwprojecten, door logistieke voordelen en sneller koppelprincipe
  • Inbrengen van (extra) groeibuizen of laagwaardige warmtebuizen in bestaande kascomplexen
  • Voorbewerkingen wereldwijd op locatie uit te voeren
  • Spuitwerk volledig aan te brengen, geen coatingreparaties nodig
  • Minder fysiek en specialistisch werk, makkelijk op te schalen.
MetaFIT
MetaFIT vooraanzicht

Heeft u vragen over de MetaFIT? De specialisten van Metazet FormFlex staan voor u klaar!

Laat uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.

* verplichte velden