Hijsinstallatie voor alles wat er in de kas te hijsen valt

Hijsinstallaties

Ook met hijsinstallaties heeft Metazet FormFlex jarenlang ervaring opgebouwd. Voor alles wat er in de kas te hijsen valt bent u bij Metazet FormFlex aan het juiste adres. Niet alleen voor de traditionele groeibuis hijsinstallatie maar ook voor het hijsen van lampen, buisrailsystemen, lange liggers, goten en gewasdraden. Vrijwel iedere kas, bestaand of nieuwbouw is geschikt om een hijsinstallatie in te monteren. Voor de juiste installatie verzorgt Metazet FormFlex gedetailleerde tekeningen, hiermee kunt u uw systeem indien gewenst zelf monteren.

 

Hijsinstallatie voor snijbloemen/siergewassen

De hijsinstallatie van Metazet FormFlex, voor snijbloemen/siergewassen combineert twee functies in één. Het gewas wordt optimaal ondersteund en de verwarmingsbuizen ‘groeien’ mee met de teelt. Hijsinstallaties worden veelal toegepast voor de teelt van chrysanten, freesia’s, lelies en lisianthus.

Hijsinstallaties 2
Hijsinstallaties 1
Hijsinstallaties 3

Montage

Ten behoeve van een juiste installatie verzorgt Metazet FormFlex gedetailleerde technische tekeningen. Hiermee kunt u uw systeem indien gewenst zelf monteren. Uiteraard kunt u ook Metazet FormFlex de installatie van uw systeem laten verzorgen. Wij werken al vele jaren tevreden samen met professionele montagebedrijven, die uw systeem snel en vakkundig kunnen installeren. Alle onderdelen die in uw systeem worden gebruikt, denk hierbij onder andere aan de aandrijvingen, zelfremmende wormkasten en de asbuizen, zijn door ons zorgvuldig berekend om uw systeem langdurig mee te laten gaan. Door nagenoeg alle arbeid rondom uw teeltondersteuning uit handen te nemen, levert uw hijsinstallatie u een flinke arbeidsbesparing op!

 

Groeibuisverwarming

Om de verwarming van uw gewas op de juiste plaats en dichtbij de plant of het gewas te kunnen positioneren, levert Metazet FormFlex de hijsbare groeibuisverwarming. Door middel van een aangedreven hijsas kan de groeibuisverwarming in hoogte variëren, waarbij deze los, of in een A- of J-Haak, of op een ligger gemonteerd wordt. Hierdoor “groeit” de verwarming mee met uw gewas waardoor u optimaal gebruik maakt van uw verwarming en de groei van uw gewas stimuleert.

HDL- en swingsysteem voor de aardbeienteelt

Het HDL- en swingsysteem zorgen voor een efficiënte ruimtebenutting in de aardbeienteelt.  Met het swingsysteem of HDL-systeem van Metazet FormFlex verhoogt u namelijk het aantal planten per m2 tot wel 145% ten opzichte van een reguliere teelt in een kas. Beide systemen zijn in zowel bestaande als nieuw te bouwen plastic of glazen kassen toe te passen, mits de kas sterk genoeg is uiteraard. 

 

HDL Systeem

Om grotere gewichten in hoogte te verplaatsen, heeft Metazet FormFlex het HDL-systeem (Heavy Duty Lift) ontwikkeld. Dit systeem is in staat tot het hijsen van een gewicht tot 15 kg per m2 kasoppervlakte. Dit staat gelijk aan een gewicht van 150.000 kg per hectare.

 

Toepassing

Het systeem is zeer geschikt voor het hijsen van Buisrailsystemen, goten en lange liggers bij diverse teelten, maar ook voor het hijsen van de teeltdraden in combinatie met het buisrailsysteem en gootsysteem. Daarnaast is het HDL-systeem bij uitstek geschikt voor betere teeltbenutting van de oppervlakte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan telen in hijsbare goten, met daaronder een tweede teeltlaag. 

 

Voordelen

Naast een betere teeltbenutting levert het HDL-systeem een flinke arbeidsbesparing op. Het wisselen van teelt en het reinigen en desinfecteren van uw systemen en materialen zal met het HDL-systeem eenvoudig en grondig uit te voeren zijn. Doordat het systeem zelf weinig onderhoud vergt, levert u dat een flinke besparing op. De juiste belasting op uw kasconstructie en het verminderen van de fysieke inspanning van uw medewerkers maakt het HDL-systeem tot een verstandige investering. 

Hijsinstallatie HDL 1
Hijsinstallatie HDL 2
Hijsinstallatie HDL 3
Hijsinstallatie HDL 4

Heeft u vragen over de hijsinstallaties? De specialisten van Metazet FormFlex staan voor u klaar!

Laat uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.

* verplichte velden