Hanging Basket Systeem, voor een optimale ruimtebenutting in de kwekerij

Hanging basket systeem

Speciaal voor hangplantteelten welke als tweede teeltlaag boven een ander gewas hangen, of bovenin de verwerkingsruimte, kunt u kiezen voor het Hanging basket systeem van Metazet FormFlex. In vrijwel iedere bestaande kas en in iedere nieuwe kas kan het Hanging basket systeem gemonteerd worden. Het Hanging basket systeem kan volledig naar uw wensen en eisen worden geïnstalleerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afstand tussen de planten, het aantal lussen in een kap, de lengte van de baan of de werkhoogte van de afhaalbaan. Metazet FormFlex ontwerpt het Hanging basket systeem volledig naar uw idee en voorwaarden.

Hanging Basket Systeem 3
Hanging Basket Systeem 1
Hanging Basket Systeem 2
Hanging Basket Systeem 4
Hanging Basket Systeem 5

Voordelen en mogelijkheden

Afhankelijk van het aantal bochten is slechts één motorunit nodig om ruim 300 meter baan aan te sturen. De baan kan in vele variaties gebouwd worden met zowel binnen- als buitenbochten. De slijtvaste en duurzame geleiders die de ketting omsluiten maken dit systeem zeer veilig en betrouwbaar. Doordat het mogelijk is de baan al draaiende te laten zakken is het mogelijk alle werkzaamheden aan deze tweede teeltlaag te verrichten op één plek. Naast een flinke arbeidsbesparing levert dit ook een verhoogde veiligheid van mens en gewas op. Vrijwel alle potmaten kunnen in het Hanging basket systeem gehangen worden, tegelijkertijd in verschillende stadia. Uiteraard is het mogelijk om de planten met verlenghaken op meerdere hoogtes in de baan weg te hangen. Onze uitgebreide besturings-unit is eenvoudig te installeren en maakt het mogelijk de planten automatisch water te geven. Zo staat u niets in de weg het Hanging basket systeem te installeren. Om kosten te besparen is dit systeem zo ontworpen dat u het zelf kunt installeren.

Hanging Basket Systeem Screenshot 1
Hanging Basket Systeem Screenshot 3
Hanging Basket System Screenshot 1

Nieuwe besturing voor Hanging Basket System

Inmiddels zijn wereldwijd al ruim 1000 hang basket systemen geïnstalleerd. Dit heeft veel waardevolle feedback opgeleverd en daar is Metazet FormFlex mee aan de slag gegaan. De nieuwste ontwikkeling is een metamorfose van het besturingssysteem met veel oog voor ‘overzichtelijke displays’ en ‘eenvoudige bediening’. Dit heeft o.a. geresulteerd in een vernieuwd watergeefschema, verbeterde snelheids- en oliie-instellingen en aanvullende opties zoals ‘twee teeltlagen’ en ‘sectie-indeling door middel van RFID’ (voor wanneer meerdere plantvariaties in één baan hangen). Met deze nieuwe besturing probeert Metazet FormFlex nóg meer flexibiliteit te leveren voor de verschillende behoeftes in de tuinbouw.

Heeft u vragen over de hangende kettingbaan? De specialisten van Metazet FormFlex staan voor u klaar!

Laat uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.

* verplichte velden