Alles wat de groentekweker nodig heeft voor een hoge kwaliteit en productiviteit van de teelt

Systemen en producten voor groentekwekerijen en hun groenteteelt

Groentekwekerijen zijn met afstand de grootste glastuinbouwbedrijven. De gemiddelde teler van glasgroenten in Nederland maakt tegenwoordig al snel gebruik van een oppervlakte van 5 hectare. Groentekwekerijen met een grootte van tientallen hectare zijn over heel de wereld al lang geen uitzondering meer. Het uitbreiden van een groentekwekerij of de nieuwbouw hiervan, zijn dan al snel grote projecten.

Bij Metazet FormFlex weten wij exact hoe wij hier de juiste invulling aan moeten geven. Niet alleen aan de kasinrichting voor de teelt, maar ook aan de volledige interne logistiek! Vanaf het walsen van teeltgootsystemen op locatie tot een volledig geautomatiseerd kettingbaansysteem voor het verplaatsen van oogstkarren, wij zijn uw totaalpartner van ontwerp tot realisatie!

Ook de grootste tuinbouwprojecten zijn voor ons geen enkel probleem. De productie van de benodigde materialen en systemen voeren wij volledig in eigen beheer uit. Hiervoor beschikt Metazet FormFlex over enorme productieruimten met alle benodigde bewerkingsmachines. Zo kunnen wij garant staan voor een tijdige levering, waar ook ter wereld, van alles wat nodig is om van uw project een groot succes te maken!

Kasinrichting voor groenten:

MetaFIT

Efficiëntie is essentieel in de wereld van kassenbouw en -inrichting. Elke fase van het proces moet zorgvuldig worden overwogen om de bouwtijd te verkorten en de logistiek te stroomlijnen. Daarom introduceert Metazet MetaFIT: een innovatieve oplossing voor het verbinden van verwarmingsbuizen in kassen. MetaFIT maakt gebruik van coniciteit om een sterke, waterdichte verbinding te maken zonder lassen.

Second Skin

Metazet FormFlex introduceert met trots Second Skin, een innovatieve oplossing die kwekers een waardevolle upgrade biedt van hun teeltsysteem. Second Skin verhoogt de productiviteit en maximaliseert de hygiene in de kas.

Teeltgoten

Metazet FormFlex levert een compleet assortiment goten voor elke teelt. In nauw overleg kunnen wij de juiste goot leveren voor uw teeltomstandigheden.

Buisrailsysteem

Voor stabiliteit en veiligheid levert Metazet FormFlex buisrailsteunen in combinatie met lange liggers voor een perfect uitgelijnd buisrailsysteem.

Gewasondersteuning

Ter ondersteuning en bescherming van het gewas levert Metazet FormFlex een volledig assortiment gewasondersteuningsmaterialen. 

Hijsinstallatie

Voor de traditionele groeibuis, maar ook voor het hijsen van lampen, buisrailsystemen, goten en gewasdraden levert Metazet FormFlex hijsinstallaties.

Draadproducten

Metazet FormFlex levert een compleet en uitgebreid assortiment draadproducten voor uiteenlopende toepassingen.

Spuitmachines

Metazet FormFlex heeft, samen met het gespecialiseerde bedrijf Micothon, een uitgebreid programma van spuitmachines ontwikkeld.

Kweektafels

Voor een efficiënte inrichting van uw kwekerij levert Metazet FormFlex in samenwerking met VK-Pro diverse kweektafels.

Logistieke oplossingen voor de groenteteelt:

Trike serie

In de Trike serie vind je verschillende elektrische kar trekkers. Of u nu veel of weinig karren of gewicht wilt transporteren, er is een Trike in de door u gewenste sterkte.

Hoogwerkers

Metazet FormFlex maakt hoogwerkers om eenvoudig gewaswerkzaamheden op hoogte uit te voeren. Voor iedere toepassing hebben wij de optimale hoogwerker.

M-Track systeem

De M-Track van Metazet FormFlex is een intern transportsysteem met als basis een inductiegeleide trekker.

H-serie

Door de compacte bouwwijze van de elektrische H-serie is deze meelooptrekker uitstekend geschikt voor kleine ruimtes.

Oogstkarren

Onze oogstkarren kunnen volledig op maat en naar wens gemaakt worden, zodat ze feilloos in uw bedrijf kunnen functioneren.

Kettingbaansysteem

Het kettingbaansysteem vervoert uw lege en volle oogstkarren volledig geautomatiseerd naar de door u gewenste locaties.

Autonoom rijdend platform

Dit voertuig rijdt autonoom de paden van het gewas in en uit; het ideale voertuig voor roboticatoepassingen in de glastuinbouw.

Zoekt u de ideale totaaloplossing voor de teelt van groenten?

Laat uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.

* verplichte velden