Gepaste zorg en optimale aandacht voor de teelt van snijbloemen en (pot)planten

Systemen en producten voor bloemenkwekers en (pot)plantenkwekerijen

De kwaliteit van de bloemen en planten bepaalt de prijs en daarom is het juist zo belangrijk om die kwaliteit zo hoog mogelijk te krijgen én te behouden. Dus niet alleen tot het moment van oogsten, maar ook daarna moet de kwaliteit gewaarborgd blijven. Dit vraagt niet alleen om gepaste zorg voor de teelt, maar ook om ergonomische en veilige werkomstandigheden voor de werknemers, zodat zij deze juiste zorg ook zo eenvoudig en zo goed mogelijk kunnen geven.

Metazet FormFlex biedt (maatwerk) systemen en producten voor de tuinbouw om de tuinbouwkas zo in te richten, dat niet alleen de teelt optimaal kan groeien, maar dat ook de interne logistiek zo efficiënt mogelijk wordt vormgegeven. Zo gebruiken wij innovatieve systemen, bijvoorbeeld voor het bestrijden van Meeldauw in de rozenteelt met een Ultra Violet techniek. Of accumulerende rolbanen voor het eenvoudig en licht sorteren van planten, hangende kettingbaansystemen voor de hangbloementeelt en een elektrische driewieler (de Trike) voor het eenvoudig verplaatsen van veilingkarren en Deense karren, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Kortom, wij leveren alles wat nodig is voor een hoogkwalitatieve bloemen- en plantenteelt en dat met wereldwijde service!

Kasinrichting voor bloemen en planten:

MetaFIT

Efficiëntie is essentieel in de wereld van kassenbouw en -inrichting. Elke fase van het proces moet zorgvuldig worden overwogen om de bouwtijd te verkorten en de logistiek te stroomlijnen. Daarom introduceert Metazet MetaFIT: een innovatieve oplossing voor het verbinden van verwarmingsbuizen in kassen. MetaFIT maakt gebruik van coniciteit om een sterke, waterdichte verbinding te maken zonder lassen.

Second Skin

Metazet FormFlex introduceert met trots Second Skin, een innovatieve oplossing die kwekers een waardevolle upgrade biedt van hun teeltsysteem. Second Skin verhoogt de productiviteit en maximaliseert de hygiene in de kas.

Teeltgoten

Metazet FormFlex levert een compleet assortiment goten voor elke teelt. In nauw overleg kunnen wij de juiste goot leveren voor uw teeltomstandigheden.

Buisrailsysteem

Voor stabiliteit en veiligheid levert Metazet FormFlex buisrailsteunen in combinatie met lange liggers voor een perfect uitgelijnd buisrailsysteem.

Hanging basket systeem

Metazet FormFlex heeft speciaal voor hangplanten het Hanging basket systeem ontwikkeld. Ideaal als tweede teeltlaag boven uw gewas.

Hijsinstallatie

Voor de traditionele groeibuis, maar ook voor het hijsen van lampen, buisrailsystemen, goten en gewasdraden levert Metazet FormFlex hijsinstallaties.

Draadproducten

Metazet FormFlex levert een compleet en uitgebreid assortiment draadproducten voor uiteenlopende toepassingen.

Spuitmachines

Metazet FormFlex heeft, samen met het gespecialiseerde bedrijf Micothon, een uitgebreid programma van spuitmachines ontwikkeld.

Kweektafels

Voor een efficiënte inrichting van uw kwekerij levert Metazet FormFlex in samenwerking met VK-Pro diverse kweektafels.

Logistieke oplossingen voor de teelt van bloemen en planten:

Trike serie

In de Trike serie vind je verschillende elektrische kar trekkers. Of u nu veel of weinig karren of gewicht wilt transporteren, er is een Trike in de door u gewenste sterkte.

M-Track systeem

De M-Track van Metazet FormFlex is een intern transportsysteem met als basis een inductiegeleide trekker.

H-serie

Door de compacte bouwwijze van de elektrische H-serie is deze meelooptrekker uitstekend geschikt voor kleine ruimtes.

Oogstkarren

Onze oogstkarren kunnen volledig op maat en naar wens gemaakt worden, zodat ze feilloos in uw bedrijf kunnen functioneren.

Kettingbaansysteem

Het kettingbaansysteem vervoert uw lege en volle oogstkarren volledig geautomatiseerd naar de door u gewenste locaties.

Autonoom rijdend platform

Dit voertuig rijdt autonoom de paden van het gewas in en uit; het ideale voertuig voor roboticatoepassingen in de glastuinbouw.

Zoekt u de ideale totaaloplossing voor de teelt van snijbloemen en/of (pot)planten?

Laat uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.

* verplichte velden