Oplossingen met oog voor de kwetsbaarheid en arbeidsintensiviteit van zachtfruit

Systemen en producten voor fruitkwekerijen en hun zachtfruitteelt

De vraag naar zachtfruit heeft de afgelopen jaren een enorme boost gekregen. De consument heeft het zachtfruit ‘herontdekt’. En waarom ook niet? Het zachtfruit biedt een mooie variatie aan heerlijke en gezonden producten. Steeds meer kwekerijen maken daarom de overstap naar het zachtfruit. Zij hebben immers al de kennis in huis voor de ideale klimaatregeling en bemesting. Echter, de zachtfruitteelt is extra kwetsbaar (o.a. voor ziekten en plagen), beperkt houdbaar en arbeidsintensief.

Bij Metazet FormFlex weten wij precies wat er komt kijken bij de teelt van zachtfruit en bieden daarom totaaloplossingen met systemen en producten waarbij rekening wordt gehouden met de kwetsbaarheid en arbeidsintensiviteit van deze teeltsoort. Wij bieden fruitkwekers over heel de wereld alles wat nodig is op het gebied van kasinrichting en het intern transport om de kweker hierin te ondersteunen en de basis te leggen voor een succesvolle teelt!

Kasinrichting voor zachtfruit:

MetaFIT

Efficiëntie is essentieel in de wereld van kassenbouw en -inrichting. Elke fase van het proces moet zorgvuldig worden overwogen om de bouwtijd te verkorten en de logistiek te stroomlijnen. Daarom introduceert Metazet MetaFIT: een innovatieve oplossing voor het verbinden van verwarmingsbuizen in kassen. MetaFIT maakt gebruik van coniciteit om een sterke, waterdichte verbinding te maken zonder lassen.

Second Skin

Metazet FormFlex introduceert met trots Second Skin, een innovatieve oplossing die kwekers een waardevolle upgrade biedt van hun teeltsysteem. Second Skin verhoogt de productiviteit en maximaliseert de hygiene in de kas.

Teeltgoten

Metazet FormFlex levert een compleet assortiment goten voor elke teelt. In nauw overleg kunnen wij de juiste goot leveren voor uw teeltomstandigheden.

Buisrailsysteem

Voor stabiliteit en veiligheid levert Metazet FormFlex buisrailsteunen in combinatie met lange liggers voor een perfect uitgelijnd buisrailsysteem.

Gewasondersteuning

Ter ondersteuning en bescherming van het gewas levert Metazet FormFlex een volledig assortiment gewasondersteuningsmaterialen. 

Hijsinstallatie

Voor de traditionele groeibuis, maar ook voor het hijsen van lampen, buisrailsystemen, goten en gewasdraden levert Metazet FormFlex hijsinstallaties.

Draadproducten

Metazet FormFlex levert een compleet en uitgebreid assortiment draadproducten voor uiteenlopende toepassingen.

Spuitmachines

Metazet FormFlex heeft, samen met het gespecialiseerde bedrijf Micothon, een uitgebreid programma van spuitmachines ontwikkeld.

Kweektafels

Voor een efficiënte inrichting van uw kwekerij levert Metazet FormFlex in samenwerking met VK-Pro diverse kweektafels.

Logistieke oplossingen voor de teelt van zachtfruit:

Trike serie

In de Trike serie vind je verschillende elektrische kar trekkers. Of u nu veel of weinig karren of gewicht wilt transporteren, er is een Trike in de door u gewenste sterkte.

Hoogwerkers

Metazet FormFlex maakt hoogwerkers om eenvoudig gewaswerkzaamheden op hoogte uit te voeren. Voor iedere toepassing hebben wij de optimale hoogwerker.

M-Track systeem

De M-Track van Metazet FormFlex is een intern transportsysteem met als basis een inductiegeleide trekker.

H-serie

Door de compacte bouwwijze van de elektrische H-serie is deze meelooptrekker uitstekend geschikt voor kleine ruimtes.

Oogstkarren

Onze oogstkarren kunnen volledig op maat en naar wens gemaakt worden, zodat ze feilloos in uw bedrijf kunnen functioneren.

Autonoom rijdend platform

Dit voertuig rijdt autonoom de paden van het gewas in en uit; het ideale voertuig voor roboticatoepassingen in de glastuinbouw.

Zoekt u de ideale totaaloplossing voor de teelt van zachtfruit?

Laat uw gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met u op.

* verplichte velden